Welkom bij het FSZ

 

 NAAR DE WEBWINKEL (OF KLIK OP HET LOGO VAN HET FSZ)

 

 

“Wie goed doet, goed ontmoet”

 

Dit spreekwoord is zeker van toepassing op de vrijwilligers bij het Fonds Sociale Zorg.

Het is ook tevens één van de bindende factoren.

 

Het Fonds Sociale Zorg is op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor de leden en oud leden van de Koninklijke Marechaussee, die een steun in de rug kunnen gebruiken.

 

Wij zijn, ter versterking  van ons team , op zoek naar vrijwilligers, coördinatoren en ledenbezoekers :

 

***Ledenbezoeker(s) voor de regio Veluwe Oost en de regio Limburg Noord.***

 

De ledenbezoeker bezoekt namens het FSZ, leden en oud leden van de Marechaussee die ziek zijn, weduwen en wezen en leden op leeftijd.

Tevens zijn ze aanwezig bij de uitvaart van een (oud) collega om een laatste groet te brengen.

 

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot:

 

Theo Wielens

Voorzitter FSZ

Tel:      053-5721060 of 06-42169443

Mail :  voorzitter@fondssocialezorg.nl

 

of

 

Bert Tuenter

Coördinator Zorg en Nazorg

Tel :    06-10120697

Mail:   zorgennazorg@fondssocialezorg.nl

 

____________________________________________________________________________________________________________

 

Welkom bij het Fonds Sociale Zorg

 

Het Fonds Sociale Zorg (FSZ) is een deel van de Marechausseevereniging (MARVER). Het Fonds is in 1959 ingesteld om het vermogen van de “Steunvereniging” die toen opging in de MARVER, de bestemming te geven van: sociale zorg. Het FSZ bestaat uit een bestuur en een aantal medewerkers. Dit zijn allemaal vrijwilligers.

Het FSZ heeft als doel het verlenen van sociale zorg en bijstand aan de leden van de Marechausseevereniging of hun nabestaanden. Het bezoeken van langdurig zieke collega’s richt zich niet alleen op de leden maar op allen werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee.

De huidige activiteiten van het FSZ omvatten: sociale zorg en (financiële) bijstand; het bezoeken van langdurig zieke (oud)collega’s en hoogbejaarde leden; extra aandacht in de maand december door bezoeken aan ongeveer 350 leden; het vertegenwoordigen van de Marechausseevereniging bij de uitvaart van leden en soms familieleden daarvan.Voor het uitvoeren van de verschillende activiteiten is geld nodig.

Een niet onbelangrijk deel van inkomsten van het FSZ wordt gevormd door de verkoop van artikelen in de fysieke- en de webwinkel van het FSZ (en door aanwezigheid bij o.a. reünies en de Veteranendag).

 

Neem een kijkje in onze webwinkel!

De webwinkel van het FSZ heeft een interessant en uitgebreid assortiment artikelen, waarbij de "Koninklijke Marechaussee uitstraling" centraal staat. Het is ons doel u ieder seizoen andere/nieuwe producten aan te bieden. Het assortiment wordt dus regelmatig aangepast. Bezoek daarom regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod.

Mist u een bepaald product? Laat het ons weten met een email naar webwinkel@fondssocialezorg.nl en wellicht kunnen we ons assortiment aanpassen.
Hebt u andere vragen of speciale wensen, neem dan contact met ons op. Mogelijk kunnen wij, samen met u, de gewenste artikelen bestellen en/of naar uw idee laten maken.
Alvast hartelijk dank voor uw aankoop. U maakt het zo mogelijk, blijvend een helpende hand te bieden aan de leden van de Marechausseevereniging door vrijwilligers vanuit de leden.

Het Fonds Sociale Zorg.